Quantcast

Els sindicats diuen que tindran "la ment oberta" en la negociació salarial

El secretari general d'UGT, Pepe Álvarez , ha afirmat aquest dijous que els sindicats plantejaran una proposta salarial a les patronals CEOE i Cepime "amb la ment oberta" per parlar no només de la pujada dels salaris sinó d'altres temes.

Així ho va dir el líder de UGT en una entrevista a RNE recollida per Servimedia , en la qual Álvarez no va voler valorar la proposta de la patronal, que planteja elevar els salaris del 1,2% al 2% més una part variable superior a 0 , 5%.

El responsable sindical va dir que no és la proposta que defensaran les centrals i ha explicat que CCOO i UGT volen un salari mínim en conveni de 1.000 euros i una pujada salarial que tingui en compte la inflació, la productivitat i els salaris més baixos. Aquesta proposta la presentaran la setmana que ve.

En qualsevol cas, Álvarez ha considerat que "cal donar marge a la negociació" i "crec que tindrem molta capacitat per convèncer els empresaris del nostre país ".

El dirigent de UGT va argumentar que augmentar els salaris" no va contra l'economia del nostre país ni contra les empreses, al contrari, va a favor de millorar el consum "i, a més, amb una proposta com la dels sindicats, els salaris en Espanya estaran" en el camí d'un país que reparteix la riquesa que genera i que millora la qualitat de vida dels seus conciutadans ".