Quantcast

Pestanyes congelades i termòmetres a menys 62 graus, coneix el lloc habitable més fred de la Terra

Sibèria , al seu dia, va anar un lloc tristament conegut. Durant la II Guerra Mundial , els russos van edificar en aquesta zona nombrosos camps de concentració , coneguts arreu del món per les situacions extremes en les que allí es vivia.

en Oymyakon (Sibèria), un dels llocs habitables més freds de la Terra , les temperatures han arribat nivells mínims de rècord. aquest és el fred en aquesta regió que les pestanyes de les persones es congelen i els termòmetres , després de marcar temperatures de menys 62 grau s, acaben per trencar-se, així ho ha informat 'The Siberian Times '.

el poble es troba a 750 metres sobre el nivell del mar i la durada dels seus dies varia de tres hores al desembre a 21 hores a l'estiu . Té al voltant de 500 residents, informa ' The Independent '.

Les imatges dels veïns de Oymyakon s'han viralizado a les xarxes socials. Així, Anastasia Gruzdeva mostra les seves pestanyes petrificades pel fred , en el que sembla una instantània treta de la pel·lícula ' Frozen ' .

Segons ' The Siberian Times' , la temperatura més baixa registrada en el món, en un lloc habitat per persones, ha estat de menys 67.7 graus . Aquesta temperatura es va registrar en Oymyakon, el 1993.

Però aquests no són els únics problemes amb els quals convé la població. Per exemple, no poden utilitzar bolígrafs perquè la tinta dels mateix es gela i queden inservibles. Un gest tan senzill coma apropar la cara a un cristall pot suposar un perill, ja que al contacte amb l'vidre, la pell pot deixar enganxat la cara de les persones. També, les bateries dels cotxes perden potència i es desgasten als pocs dies.

Molts altres a les xarxes socials també han compartit imatges de les seves pròpies pestanyes cobertes de gel i cares congelades.