Quantcast

Echenique: "Ni ens canviarem el nom, que es va a dissoldre Podem"

El secretari d'Organització de Podem, Pablo Echenique, ha assegurat aquest dimecres que la seva formació no es canviarà el nom, que es va a dissoldre, sinó que estan de celebració del quart aniversari de la seva fundació.

Així va respondre en una entrevista a TVE recollida per Servimedia davant diverses informacions sobre el suposat canvi de nom de la formació que encapçala Pablo Iglesias i sobre nous requisits exigits pel Ministeri de l'Interior per al seu registre com a partit polític.

Preguntat per la notícia que Interior liquidarà Podem si no adapta els seus Estatuts a la Llei de Partits en dos mesos, Echenique va ser clar i va manifestar que aquesta informació "té la mateixa substància i credibilitat" que la notícia que apuntava que s'anaven a canviar de nom o que Pablo Iglesias estava desaparegut, quan estava localitzat i gaudint d'un període de vacances. "És una fabricació", ha reblat.

Va ??aclarir que el d'Interior és un "tràmit administratiu" derivat d'un canvi en la Llei de Partits i que han de complir tots els partits, però que "no afecta per a res al fons de l'estructura "de Podem ni de cap partit. "Ni ens canviarem el nom, que es va a dissoldre Podem", va assegurar.

MAREA ANDALUSA

D'altra banda, ha tret importància al fet que Teresa Rodríguez hagi registrat a Andalusia al costat de Esquerra Unida la marca 'Marea Andalusa'. Va dir que va parlar fa dos dies amb la secretària general de Podem en aquesta regió i va emmarcar aquest registre en el "habitual" per evitar que algun "listillo" els robi el nom i registri aquesta marca.

Es tracta, va remarcar Echenique, d ' "anticipar-se" i fer-se amb aquest nom, perquè les forces del canvi utilitzen altres noms a nivell municipal i autonòmic. I aquesta ocasió, va dir, s'ha fet "amb un aliat amb el que el més segur és que ens presentem" en la pròxima cita electoral.

Echenique va repassar els quatre anys transcorreguts des de la fundació de Podem i va indicar que "no s'imaginava ningú" en aquest país "el que ha fet la ciutadania", perquè el partit només és una "eina" d'aquesta per fer-se sentir en les institucions.

Va ??dir que llavors "el bipartidisme semblava inexpugnable, invencible, ja ningú la cabia en el cap una força política nova ", que mesos després de la seva constitució va aconseguir cinc eurodiputats en les eleccions europees i avui, quatre anys després, té un grup parlamentari amb 67 diputats i" força constituent " com per convocar un referèndum si es pretén reformar la Constitució.