Quantcast

L'economia espanyola creixerà un 2,6% el 2018, segons Ceprede

El Centre de Predicció Econòmica (Ceprede) estima que l'economia espanyola registrarà un creixement del 2,6% el 2018, de manera que es moderarà cinc dècimes l'alça del PIB respecte a l'any 2017 (3,1%).

Així ho recull l'última estimació de creixement del PIB a Espanya de Ceprede publicada aquest dimecres, en la qual apunta que no es pot concretar l'impacte de la crisi política catalana.

Segons Ceprede, aquesta desacceleració en el creixement es produirà de manera "gradual" al llarg de tot l'any 2018, arribant a tancar durant el quart trimestre en valors "lleugerament" per sobre del 2%.

"Els progressos realitzats en el restabliment dels equilibris després de l'inici de la crisi s'estan dotant a la recuperació d'un caràcter intens i sostingut ", va assenyalar el Centre de Predicció.

en tot cas, apunta que" a diferència del passat recent, s'espera que les polítiques macroeconòmiques proporcionin un menor suport a la activit ad ".

Això, afegeix," en un context en el qual es preveu que la política fiscal mantingui una orientació neutral i que l'impacte addicional de la política monetària sobre les condicions de finançament dels diferents agents, que han assolit un elevat grau durant 2017, sigui més moderat ".