Quantcast

Granados va cobrar una comissió de més d'un milió d'euros per tres obres del Metro

El jutge de l'Audiència Nacional instructor del 'cas Púnica' de corrupció, Manuel García Castelló, compta amb documentació explícita del cobrament de comissions il·legals per part de Francisco Granados, David Marjaliza i Javier López Madrid de 3,6 milions d'euros , segons informa ' El País '.

la documentació presentada per Marjaliza, un dels caps de la trama, consta d'un cobrament de factures entre quatre empreses, de les quals tres no estan relacionades amb les obres del Metro de Madrid. Això va permetre que els tres cobressin una comissió d'1,2 milions d'euros, que el mateix Granados va cobrar en negre i metàl·lic.

Les obres de les que suposadament s'han beneficiat són els trams del Metro Lleuger de Boadilla de la Muntanya, el tram 1-B del metro Nord i l'1-C de la connexió entre la línia 10 i el MetroSur . Totes aquestes línies van ser adjudicades en el període que Granados va ser conseller de transports del govern d'Esperanza Aguirre.