Quantcast

De Guindos diu que sense el 'rescat financer' Espanya hauria sortit de l'euro

El ministre d'Economia, Indústria i Competitivitat, Luis de Guindos, ha assenyalat aquest dimarts que si no s'hagués dut a terme el 'rescat financer', Espanya hauria sortit de l'euro, per afegir que la reforma del sector ha estat "causa imprescindible de la recuperació vigorosa "de l'economia espanyola.

a la comissió d'investigació del Congrés dels Diputats que està estudiant la crisi financera, el ministre va assenyalar que el 'rescat' a la banca" va servir per evitar la sortida d'Espanya de la zona euro ". De Guindos ha defensat que no es deixés caure a cap banc durant la crisi, i ha recordat que "l'alternativa" era el concurs de creditors, el que "hauria significat una suspensió de pagaments i una incertesa que hauria arrasat a tot el sector". < / p>

a més, ha apuntat que Fons de Garantia de dipòsits no podria haver fet front a la cobertura dels dipòsits dels minoristes, que va estimar en 250.000 milions d'euros. Això, ha assenyalat, "hauria obligat al Tresor a emetre deute, el que hagués suposat el rescat complet de la nostra economia i fins i tot l'expulsió de la zona euro" en part per la "mala gestió" d'algunes entitats financeres.