Quantcast

El PP celebra un "principi d'acord" entre el Govern i la policia per l'equiparació salarial

El portaveu adjunt del PP al Congrés, Carlos Rojas, va celebrar aquest dimarts el "principi d'acord" aconseguit pel Govern per a l'equiparació salarial entre els membres del Cos Nacional de Policies (CNP) i els de la Guàrdia Civil amb els agents de les policies autonòmiques.

en una roda de premsa al Congrés Rojas va destacar aquest "principi d'acord" del Ministeri de l'Interior amb els representants de la Policia i la Guàrdia Civil, si bé no va entrar en detalls perquè va assenyalar que ara toca "seguir perfilant" l'acord que s'ha de materialitzar amb els pressupostos generals de l'Estat per a 2018.

Rojas ha subratllat que es tracta d'un "acord històric" perquè es dóna compte d'una reivindicació reiterada per part de policies i guàrdies civils i que el presidit per Mariano Rajoy ha estat el primer Govern a manifestar una "ferma voluntat política" de donar resposta a aquesta demanda. Es tracta, ha remarcat, d'un principi d'acord però que després s'han de "anar perfilant ajustos" i les variables salarials que el portin a terme.

Les paraules del diputat del PP es produeixen després que el ministre de l'Interior, Juan Ignacio Zoido, traslladés aquest dimarts als representants de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil l'equiparació salarial "completa i integral" en tres anys amb els Mossos d'Esquadra, el que suposarà augmentar la despesa en nòmines a 500 milions aquest exercici i els dos següents, en la proposta que va oferir durant el Consell de la policia i el de la Guàrdia Civil, que es van celebrar aquest matí.

Rojas va assenyalar que l'objectiu és que el 2020 un policia o un guàrdia civil guanyi el mateix que el seu homòleg dels Mossos d'Esquadra, si bé va deixar clar que la "millor manera" que aquesta proposta arribi a "bon port" és que altres formacions com Ciutadans donin suport i aprovin els pressupostos generals de l'Estat per 2018.