Quantcast

Les consultes a l'Oficina de turisme d'Andorra la Vella augmenten un 10,5 % al 2017

L’Oficina de turisme d’Andorra la Vella, gestionada conjuntament per Andorra Turisme i el comú d’Andorra la Vella, ha rebut durant l'any 2017, 186.052 visites, un 10,5% més respecte al 2016. El creixement ha estat regular al llarg de gairebé tots el mesos. Comparativament, l’increment més important s’ha donat al mes d’abril amb un augment d’un 156,8%, motivat sobretot per la Setmana Santa. També cal remarcar un creixement al setembre d'un 16,1% i al novembre d'un 34,5%. L'interès dels visitants s’ha centrat sobretot en consultes sobre l’oferta de benestar, el parc d’activitats Naturlandia a Sant Julià de Lòria, el Palau de Gel de Canillo i les excursions a la muntanya.

Tot i així, les demandes dels visitants han anat variant segons el període. Al primer trimestre del 2017 els temes principals de les demandes han estat relacionats amb l’oferta d’hivern a les pistes i les activitats de neu. A la primavera, els turistes s’han interessat més per les activitats esportives i de muntanya, a més de l’espectacle ‘Scalada Stelar’ del Cirque du Soleil i el bus turístic. A l’estiu, les demandes s’han centrat més en turisme actiu, el bus turístic i d’altres activitats culturals com el descobriment del romànic i les visites guiades per la parròquia d’Andorra la Vella.

Durant el mes de desembre i les vacances de Nadal l’afluència de visitants també s’ha incrementat un 5%. En aquest període, s’ha observat un augment de les visites de famílies amb consultes referents a les activitats infantils en aquestes dates, com els diferents mercats de Nadal del país, el Poblet de Nadal de la capital, els espectacles al carrer o el pessebre de Canillo. També s’han interessat en l’oferta de cultura, en concret els museus i els monuments, a més de l’oferta d’hivern a les pistes. L’Oficina de turisme ha obert aquest any durant 361 dies, assegurant així una atenció continuada al llarg de tot l’any als visitants d’Andorra la Vella.