Quantcast

Els salaris s'estanquen tot i la recuperació econòmica

El salari mitjà a Espanya s'estanca tot i la recuperació econòmica que presenta el país. Així ho reflecteix l'últim informe sobre salaris elaborat per la consultora ICSA i l'escola de negocis EADA. El sou mitjà real és de 22.793 euros bruts el 2017, fet que suposa un minvament de 48 euros respecte a l'exercici anterior, una dada apareix en l'esmentat anàlisi.

els sectors on pitjor retribució reben els empleats són el turisme i el comerç, on reben un sou mitjà de 18.579 euros davant de 25.674 dels que treballen en la banca . No obstant això, els directius o alts càrrecs compten amb una situació millor que l'any anterior, creixent en un 2,72% el seu salari, un percentatge equivalent a 1.071 euros a l'any.

A més, les retribucions dels directius es mantenen pràcticament estables en 79.000 euros bruts a l'any. Segons ICSA ha assegurat que malgrat l'intens creixement dels últims tres anys i la creació d'ocupació, la quarta economia europea no es pot permetre un "desequilibri tan significatiu entre la riquesa generada i la retribució a les persones ".