Quantcast

Zoido ofereix als seus agents la "equiparació completa i integral" amb els Mossos a tres anys

El ministre de l'Interior, Juan Ignacio Zoido, va oferir aquest dimarts als representants de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil l'equiparació salarial "completa i integral" en tres anys amb els Mossos d'Esquadra, el que suposarà augmentar la despesa en nòmines en 500 milions aquest exercici i els dos següents.

Zoido va traslladar aquesta proposta als representants durant el Consell de la Policia i el de la Guàrdia Civil, que es van celebrar aquest matí.

< p> Zoido ha detallat davant aquests òrgans, en els quals estan representats els sindicats i associacions dels agents, la seva proposta de "equiparació completa i integral".

Fonts d'Interior han informat a Servimedia que el ministre va oferir a els interlocutors dels agents "1.500 milions en els propers tres exercicis pressupostaris", d'acord amb la demanda tant dels sindicats de la policia com de les associacions de la Guàrdia Civil.

"IGUAL TREBALL, MATEIX SOU "

El responsable de Interior ha explicat que en els pròxims tres anys, ja des d'aquest mateix 2018, els agents de la Policia i la Guàrdia Civil aniran percebent una pujada salarial que els equipari amb els Mossos, "de tal manera que el 2020 un policia nacional o un guàrdia civil guanyarà el mateix que el seu homòleg de la policia autonòmica catalana ".

el ministre va argumentar davant el Consell de la policia i el de la Guàrdia Civil que d'aquesta manera el Govern volia fer realitat una" reivindicació històrica dels sindicats policials i associacions de la Benemèrita ".

Zoido va argumentar que d'aquesta manera s'aplica per als agents estatals la" màxima "de a" igual treball, mateixa dedicació i idèntica responsabilitat, li correspon el mateix sou i mateixos drets laborals ", en referència al fet que fins ara els membres dels Mossos cobraven bastant més.

El titular d'Interior ha incidit que, amb aquesta oferta, s'aconseguirà" una equiparació integral que suposa que els agents tes de la policia i de la guàrdia civil tindran tots els drets i totes les obligacions que gaudeixen els Mossos d'Esquadra ".