Quantcast

Es homenatja un clàssic: Dia internacional de la croqueta

Aquest menjar fet amb beixamel, pa ratllat i pernil o pollastre , també hi ha qui li posa imaginació i les fa amb ceps, gambes, o alguna que una altra fruita . Tothom ha menjat alguna de les mil varietats de croquetes que s'han fet al llarg de la història.

Encara que aquest plat es menja molt a Espanya i és molt tradicional, té el seu origen a França, i el seu nom ve del francès Croque (cruixir). Aquest plat va néixer al palau de Lluís XIV , al qual li van elaborar una croqueta de tòfona amb pedrer d'au i crema de formatge.

A partir d'aquesta croqueta primitiva, es van començar a fer versions més assequibles i es va començar a popularitzar entre el poble pla fins als nostres dies. En definitiva, aquest plat és pura tradició i en qualsevol casa s'han menjat alguna vegada, les han elaborat grans xefs com Ferran Adrià o Karlos Arguiñano . Youtube és una de les plataformes en què les receptes d'aquest tradicional plat.