Quantcast

Un bar de copes madrileny, condemnat en xarxes després d'una agressió homòfoba

Múltiples actors, artistes, col·lectius, activistes i fins i tot usuaris anònims s'han mobilitzat en xarxes socials a la recerca de responsabilitats després que una parella lesbiana fos agredida en un bar de copes de Madrid.

Maná Bar (c / Juan Bravo, 3) és un conegut local lowcost de l'elitista barri de Salamanca. De aforament escàs i ubicació amagada, és un punt de trobada habitual entre joves madrilenys que preparen la nit abans de recalar en una discoteca; un pla similar al que haurien de tenir Maria Hens (@ hens_15) i les seves amigues.

Les joves, segons explica ella mateixa a través del seu perfil d'Instagram, s'econtraban al bar quan un grup de cinc joves -d'entre 25 i 30 hores- es va dirigir a dues d'elles en veure que s'estaven besant.
Després de ser presa de diversos insults i acudits homòfobs, una de les joves va rebre un cop de puny per part d'un dels esmentats individus després que una copa que va caure a terra li mullés.

Això va passar ahir al Bar Maná de Madrid. Exigim resposta per part del bar per participar de manera passiva en aquest atac homòfob.
CAP AGRESSIÓ SENSE RESPOSTA & # 9994; & # 9994; pic.twitter.com/prYJQWnnjx

ColectivoBerenjenaka (@Berenjenaka) 13 d'gener de 2018

Acovardit, el jove agressor no va dubtar a abandonar corrent el local sense la companyia dels seus amics. Sense identificar -tot i que Hens comparteix algun dels seus trets més característics-, l'agressor va ser reconegut com un client habitual del bar, que tot i reconèixer-no va facilitar ni una sola dada a respecto.Las joves van acabar la nit, segons reflecteix el testimoni de Maria, a l'hospital i, després, a comissaria, on van interposar la demanda.Maná Bar ha bloquejat els seus perfils en xarxes socials després que diverses persones sol·licitessin informació sobre l'agressor.

la inacció del local -que en el moment del conflicte tenia aforament complet- és el que ha provocat la reacció de personatges destacats com Brays Efe o Anna Castell i la reacció d'una gran massa d'usuaris anònims que retreuen al local la seva actuació tot i que aquests hagin comunicat que no tenen res a veure amb els fets.

Escriviu perquè al bar reveli la identitat del agressor. Https://t.co/LFEHgsXefe

Brays Efe (@braysefe) 15 gener 2018