Quantcast

Cifuentes proposa al PSOE, Podem i Cs un pacte per la regeneració democràtica i la transparència

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Cristina Cifuentes, ha proposat avui, en un esmorzar informatiu, un "pacte per la regeneració democràtica i la transparència vinculant i exigible a tots els càrrecs institucionals i orgànics dels partits polítics, que acabi amb la doble moral i els diferents criteris ètics davant els mateixos fets ".

en la trobada, organitzada per Europa Press, ha explicat que convocarà els partits amb representació parlamentària a Madrid a una reunió a la seu de la Presidència regional, a la Puerta del Sol, per tal d'arribar a "una proposta definitiva, que sigui fruit del consens i que pugui també servir de model per a un gran acord nacional".

Va ??dir que aquest pacte suposarà posar en marxa els projectes de llei de regeneració democràtica aprovats pel Govern regional i que actualment estan paralitzats a l'Assemblea de Madrid, i la posada en marxa d'un "codi ètic unificat per a tots els partits, que est ablezca un mateix nivell d'exigència ètica a totes les formacions ".

Cifuentes va indicar que proposarà que les disposicions d'aquest pacte es puguin exigir a tots els càrrecs institucionals i orgànics de tots els partits polítics, alhora que incloguin els principis de conducta i les causes d'incompatibilitat, així com els supòsits concrets de renúncia al càrrec.

a més, plantejarà la creació d'un Comitè d'Ètica i Transparència, amb representació de tots els partits, les funcions principals seran "garantir el compliment del pacte i regular altres aspectes, com les causes de renúncia voluntària o l'obligació de presentar les declaracions d'adhesió a les normes establertes en el mateix".

Durant la seva intervenció, la presidenta regional va fer balanç de l'any 2017 i va citar, entre d'altres objectius per a 2018, un nou sistema de finançament.

"la Comunitat de Madrid va defensar un sistema que, sense menyscabar la solidaritat amb el resta de les comunitats autònomes, permeti mantenir uns serveis públics de qualitat ", ha manifestat.

Va ??assenyalar que ella aposta per un sistema" que acabi amb l'actual dèficit de finançament, de 1.400 milions d'euros, i la discriminació que suposa que cada madrileny rebi 229 euros menys que la resta dels espanyols ".

MÉS OCUPACIÓ

d'altra banda, també es va referir als prop de 120.000 madrilenys que han trobat una ocupació, creant-se cada dia 327 llocs de treball, i ha assegurat que s'ha recuperat ja l'ocupació que es va destruir durant la crisi, creixent a un ritme del 4,2%; és a dir, per sobre del propi PIB.

Segons Cifuentes, s'estima que es crearan 75.000 nous llocs de treball per a 2018, el que situarà la taxa d'atur al voltant del 10,7% a final d'any , gràcies a un creixement econòmic previst del 3%, i amb una baixa fiscalitat.

També va fer balanç de la seva gestió a Madrid i va destacar que en la sanitat madrilenya s'ha reduït un terç el temps de llista d'espera quirúrgica, fins situar-la en 46,2 dies, la més baixa d'Espanya.

També va parlar d'educació i va assenyalar s'han baixat les taxes universitàries un 20% per als graus i un 30% per als postgraus, i es destina a beques més diners que mai: 111 milions d'euros. I en matèria social, va afegir, es atén més de 117.000 persones dependents, 29.000 més que en l'inici de la legislatura.

D'altra banda, va carregar contra l'oposició i ha considerat "que s'està comportant d'un manera més irresponsable que a la resta d'Espanya, aferrant-se gairebé en exclusiva a assumptes del passat i d'altres governs, intentant allargar el linxament polític de la Comissió de la Corrupció i fent un ús partidista de les institucions ".

En la seva opinió, aquest fet és "la constatació de l'esgotament del tripartit de l'oposició", davant del Govern que presideix "de tolerància zero contra la corrupció, vingui d'on vingui i afecti a qui afecti, una actitud confirmada pel fet de que Madrid, que el 2015 era la regió menys transparent d'Espanya, ara és segons tots els indicadors és la més transparent ".