Quantcast

En marxa un projecte per substituir l'arròs per lleguminoses a la botifarra

Segons ha explicat el mateix Ramos a Europa Press, es tracta d'aprofitar els recursos del medi rural, per això es va pensar en "substituir l'arròs per altres cereals o lleguminoses" de l'entorn, ha afegit, i espera que per a maig ja es puguin començar a comercialitzar les primeres botifarres amb aquesta variació en la composició.

Manuel Gómez Pallarés és l'investigador que va encapçalar aquesta iniciativa. "Es pot treure bé la pell, ja que són petites", afirma, quan li pregunten la raó de la prova amb llenties. Buscaran utilitzar també altres cereals o llegums. La quinoa va cobrar molt protagonisme en aquest projecte, ja que, a més de ser un producte molt consumit en l'actualitat, cal "introduir-se en els canvis nutricionals que cada dia practica més gent".

El segon premi, que ha estat dotat amb 3.000 euros, ha caigut en mans del 'Estudi de transformació agroalimentària del gra d'escaiola (Phalaris canariensis L.)', que investiga el potencial que presenta la farina de escaiola per a ser utilitzada com a matèria primera en diferents processos de transformació de caràcter agroalimentari. El lidera Pedro Antonio Caballero.

'Innovant amb la calcària', de Minerals del Bruc, es va emportar el tercer premi i 1.500 euros per investigar sobre la utilització del carbonat càlcic com a corrector del pH de les terres, en forma de pèl·let.