Quantcast

La bombona de butà puja demà un 1,6%

El nou preu de la bombona de butà que entrarà en vigor demà , dimarts, és de 14,68 euros , impostos inclosos, fet que suposa 1 ascens de 0,23 euros per bombona davant del preu d'aquest bimestre de 14,45 euros, un 1,6% més.

Així ho han explicat a Servimedia fonts del Ministeri d'Energia , que van recordar que aquest nou preu estarà vigent durant dos mesos, fins al tercer dimarts de març, quan es revisarà de nou segons les cotitzacions internacionals.

la fórmula de variació del preu del butà depèn de la cotització de la matèria primera en els mercats internacionals, els nòlits i la variació del tipus de canvi. Les variacions estan limitades dins d'una banda màxima del 5% sobre el preu anterior .

Amb aquest ascens, la bombona torna a pujar després de fer-ho un 2,1% el novembre passat . Anteriorment, al setembre va trencar amb set bimestres a l'alça, en els quals es va encarir un 32% pel que fa al seu preu de juliol de 2016, quan va baixar fins als 11,27 euros .

No obstant això, amb l'actual fórmula de fixació del preu la bombona acumula un descens del 16,1% des de març de 2015 , quan es va assolir el màxim de 17,5 euros.

El preu regulat afecta les bombones de butà que més comunament utilitzen les llars, envasos amb càrrega igual o superior a vuit quilos i inferior a 20, la tara sigui superior a nou quilos.