Quantcast

Els grans productors recullen 93.500 quilos de matèria orgànica durant els primers dos mesos

El 30 d'octubre de l'any passat va començar la recollida de la matèria orgànica per part dels grans productors. Durant aquests poc més de dos mesos que fa que es va iniciar ja s'han recollit 93.500 quilos, amb un total de 45 exportacions d'aquest residu a la planta de compostatge de Benavarre, de la Mancomunitat de l'Urgellet, situada a Bellestar (Alt Urgell). Segons ha informat el Govern, durant les primeres setmanes es van recollir una mitjana de 800 quilos de matèria orgànica cada dia, mentre que ara ja són 2.500 quilos diaris.

La recollida es va posar en marxa amb catorze grans productors, dels quals vuit eren grans centres comercials. Aquests establiments estan obligats, per llei, a separar en origen la matèria orgànica i lliurar-la a la recollida selectiva. A dia d'avui, però, ja són 39 grans productors els que recullen residus orgànics, nou dels quals són grans magatzems i supermercats.

L'objectiu del Govern és incrementar de manera progressiva el nombre de productors, per tal d'assolir l'objectiu del Pla nacional de residus (2017-2020), que és poder recollir el 10% de la matèria orgànica que es genera al país, unes 1.000 tones a l'any.

De moment, la recollida de matèria orgànica ha tingut una bona acceptació per part dels establiments participants, sense que es registrin incidències pel que fa a la qualitat dels residus recollits, de manera que el retorn per part de la planta de compostatge és molt positiu.