Quantcast

SONDEIG METROSCOPIA | Ciutadans seria el partit més votat avui en unes eleccions generals

Si avui se celebressin unes eleccions generals, Ciutadans seria el partit polític més votat. Segons informa ' El País ', l'última enquesta de Metroscopia apunta que el partit d'Albert Rivera guanyaria els comicis amb un 27% dels suports, quatre punts per sobre del partit Popular (23,2%) i sis per sobre del PSOE (21,6%), mentre que Units Podem es quedaria en un 15,1% dels vots.

Aquestes dades només mesuren un estat d'ànim conjuntural i només pertanyen al dia d'avui, no de cara a mig i llarg termini. La victòria d'Inés Acostades en els comicis catalans del 21 de desembre i la postura de la formació taronja per afrontar el desafiament independentista han impulsat a Ciutadans ja que la ciutadania comenci a decantar-se pel partit de Rivera.

Tal i com indica el citat mitjà, Ciutadans guanyaria en els principals nuclis urbans i en la majoria de franges d'edat i situació econòmica. En cas que això es produeixi en el futur, Ciutadans trencaria amb el bipartidisme PP-PSOE que porta instal·lat des de 1982 fins ara, des que Felipe González prengués les regnes de l'executiu en aquest any.