Quantcast

El 90% dels professors conviu amb situacions violentes a classe

Un estudi amb més de 2.000 testimonis conclou que nou de cada deu professors conviuen amb situacions de violència diàries al seu centre escolar. A més, el 75% dels enquestats creuen que no compten amb suficient autoritat per pal·liar les baralles o vexacions entre companys.

Les dades han estat presentats pel sindicat CSIF, de gran importància entre les administracions públiques, i recull l'opinió de professionals de tot Espanya.

Mario Gutierrez, president del sector educatiu en CSIF, ha reafirmat que "de vegades els professors no tenen aquesta autoritat suficient per aturar aquestes situacions". Gutierrez, crític després d'analitzar els resultats, confessa que més de la quarta part dels professors considera que la vida a les aules no és agradable i la disciplina és insuficient.

L'informe també apunta que les situacions més habituals es remeten a baralles i insults entre companys que pot derivar en vandalisme i destrossa del material del propi centre. No obstant això, també fa referència a la presència d'episodis d'assetjament psicològic i fins i tot no presencial, és a dir, realitzat a través de xarxes socials o plataformes digitals.

Segons informa 'El Mundo', l'informe es va traslladar fa un parell de mesos al Defensor del Professor d'ANPE i CSIF també ha pres mesures. El sindicat ha creat d'un gabinet psicològic especialitzat per assessorar, prevenir i tractar aquestes situacions davant la passivitat del Govern, que fa sis anys sense reunir a l'observatori estatal per la convivència escolar.