Quantcast

Merkel i Schulz repetiran coalició a Alemanya per evitar anar a eleccions

Alemanya fa un pas endavant – i gairebé definitiu – per a la formació d'un nou govern i evitar la repetició d'eleccions. Segons indica ' El País ', la Unió Demòcrata Cristiana de Merkel , guanyadora de les eleccions, i el SPD (Partit Socialdemòcrata Alemany) de Martin Schulz governaran de nou en coalició, igual que van fer en l'última legislatura.

el pacte assolit entre els dos partits posarà fi a un país paralitzat i que porta més de 100 dies amb un executiu en funcions. Tot Europa està pendent de l'Estat alemany, líder en la presa de decisions a la Unió Europea. El nou programa acordat té com a objectiu prioritari l'enfortiment del vell continent i la formació d'un govern estable que enforteixi "la cohesió social" i superi "la bretxa existent".

Alguns mitjans alemanys han revelat alguns punts clau de l'acord. En el cas de ' Bild ', apunten que el nombre màxim de refugiats que acollirà el país germànic oscil·larà entre 180.000 i 200.000 a l'any a petició de la CDU, la negativa a la pujada d'impostos o l'impuls de lleis educatives que garanteixin una educació pública gratuïta des d'infantil, com exigia el SPD.

Mirant cap a Europa, tots dos es comprometen a que Alemanya sigui el principal valedor del reforçament de la zona euro al costat de França i l'increment de la contribució de l'Estat al pressupost europeu. En els propers mesos tant la formació de Merkel com la de Schulz fixaran les mesures estrelles del nou projecte de govern, ja que d'aquesta manera, es frena l'ascens de l'extrema dreta.