Quantcast

Divendres de treva en gairebé tot Espanya abans que demà tornin les nevades

El temps d'aquest divendres serà estable i sense precipitacions en la major part de Espanya abans que aquest dissabte entre un nou front atlàntic que deixarà pluges i nevades en bona part de la península , encara que no amb la intensitat del passat cap de setmana, quan milers de persones es van quedar atrapades diverses hores a la AP-6 a la tornada del nadal per un temporal de neu.

la predicció de la Agència Estatal de Meteorologia ( Aemet ), recollida per Servimedia , assenyala que aquest divendres de treva hivernal s'espera un temps tranquil en àmplies zones del país, si bé hi haurà cels ennuvolats o amb intervals ennuvolats a bona part de la meitat nord peninsular i el nord de Canàries .

el cel estarà pràcticament clar a la meitat sud i l'àrea mediterrània, encara que amb algunes núvols mitjans i alts que seran més abundants a la tarda. En Galícia augmentarà la nuvolositat al llarg de les hores i podria ploure a l'oest al final del dia.

Aquest divendres són possibles alguns bancs de boira en dos altiplans, Andalusia i les depressions de Osca i Lleida , que seran més probables a les valls dels grans rius.

les temperatures pujaran al Cantàbric i l'interior sud-est de la península. Les capitals o ciutats autònomes més caloroses seran Santa Cruz de Tenerife (20ºC), Les Palmes de Gran Canària (19), Melilla i Múrcia (17), i Alacant i València (16), mentre que farà més fred a Àvila (4), Segòvia (5) i Burgos , Conca , Lleó i Soria (7) .

Aquest divendres bufaran vents del nord-est a Canàries , del sud en Galícia i el Cantàbric , i del nord-oest a l'est i el nord-est peninsular i Balears , amb intervals de fort en la primera meitat del dia a la desembocadura del Ebre , el Empordà (Girona ) i, a partir de la tarda, al litoral oest de Galícia .

de nou fronts Atlàntics afectaran el dissabte i diumenge deixant precipitacions al país, que seran localment de neu (HRES-IFS) pic.twitter.com/YiOJIaozJ3

SINOBA S (@AEMET_SINOBAS) 12 gener 2018