Quantcast

La tensió política a Catalunya va costar 319 milions al sector turístic

La tensió política viscuda a Catalunya durant l'últim trimestre del 2017 va tenir un impacte de 319 milions d'euros en el sector turístic , segons les dades revelades aquest dijous a la Associació per a l'Excel·lència Turística ( Exceltur ).

En una roda de premsa, el vicepresident executiu d'aquest 'lobby' turístic, José Luis Zoreda , ha explicat que, com a conseqüència, el sector a tot Espanya va tancar l'any amb un increment de la seva PIB del 4,4% , tres dècimes menys del que hagués crescut sense el conflicte independentista.

A més, va anunciar que per a 2018 la seva previsió és que l'activitat turística pugi un 3,3% , tot i que adverteix que el creixement podria ser fins a mig punt inferior si continua el conflicte polític en Catalunya .