Quantcast

Bankia i els sindicats inicien avui la negociació formal de l'ERO

Bankia i els sindicats mantindran aquest dijous la primera reunió en el període formal de negociació de l'ERO per la fusió amb BMN , que prendrà com a punt de partida la xifra de 2.510 empleats afectats .

la trobada tindrà lloc a les 11.00 hores i està previst que l'empresa expliqui l'ERO i lliuri documentació legal . Aquesta ronda de negociacions de tipus formal prendrà com a punt de parti a el resultat de les converses en el període informal de consultes. Així, la negociació arrencarà sobre el plantejament per part de l'entitat que l'ERO afecti 2.510 empleats , el que representa el 15% de la plantilla després de la fusió . < / p>

a més, Bankia va oferir als sindicats que, d'una banda, els empleats amb 57 anys o més que es vegin afectats rebin un percentatge a determinar l' salari brut total com a indemnització fins als 61 anys , i que se segueixi aplicant el conveni especial subscrit per l'entitat amb la Seguretat Social fins els 63 anys .

d'altra banda, els menors de 57 anys rebrien la indemnització de dies per any treballat i amb un límit de mensualitats a determinar, a més de diversos plusos.

a aquestes mesures se sumen indemnitzacions per mobilitat geogràfica a partir dels 80 quilòmetres .

Amb l'inici del període formal de negociació, Bankia i els sindicats tenen un mes de termini per arribar a un acord de ajust i de plantilla, fins al 11 de febrer. Fonts de UGT van declarar a Servimedia que la intenció per la seva banda és " negociadora però no a costa de qualsevol cosa ".