Quantcast

Andorra la Vella tanca el 2017 amb un balanç positiu de 127 comerços

La capital ha tancat l'any amb un balanç positiu de 127 comerços, després de registrar 339 obertures i 212 baixes. Unes dades que confirmen la tendència de «fort creixement» en obertura de comerços, iniciada l'any anterior, ressalta el comú d'Andorra la Vella. I és que analitzant la darrera dècada, durant la primera meitat els balanços comercials eren negatius. Va ser a partir del sisè any quan la cosa va començar a capgirar-se, i «s'ha consolidat fortament els darrers dos anys».

Així, el 2013 va començar una tímida recuperació que s'ha consolidat els anys 2016 i 2017. Si al 2013 Andorra la Vella va sumar 55 nous establiments, l'any següent va créixer en 75 i el 2015 en 85. A partir del 2016, el percentatge de negocis nous va créixer més d'un 55%. Al 2016 va ser de 132, mentre que aquest 2017 l'increment ha estat de 127 comerços. En total, la parròquia d’Andorra la Vella compta a 31 de desembre amb 3.331 establiments.

Els carrers on més altes de negocis s'han registrat i on el balanç entre altes i baixes és més positiu són Prat de la Creu (amb quinze nous establiments), l'avinguda Tarragona (catorze més), l'avinguda Santa Coloma (onze més) i el carrer Baixada del Molí (també onze més).

Per sectors d'activitat, cal remarcar l'augment de negocis relacionats amb els serveis (amb un increment de 25 nous establiments), la consulta i assessorament en direcció i gestió empresarial (21 més), les immobiliàries (15 més) i els locals de restauració (10 més).