Quantcast

El portal humorístic 'El Mundo Today', en el punt de mira de la justícia

La reconeguda web d'humor i sarcasme El Mundo Today ha rebut l'avís i sol·licitud de rectificació d'una jutgessa després de publicar un text satíric sobre ovelles i pastors titulat" El 90% de les ovelles a Espanya es cria per fins sexuals ".

la magistrada, identificada pel propi portal com Ana Maria, s'ha posat en contacte amb ells advocant que la publicació" constitueix un insult greu a la tasca dels pastors, a la feina tan dur dels mateixos, a més de posar de manifest la baixa consideració social cap a aquest noble ofici "i afegint que la mateixa pot comportar un delicte penal que pot" perseguir d'ofici per la Fiscalia sense necessitat de cap denúncia ".

Si anem a la presó, si us plau, que sigui per això. pic.twitter.com/7ib6VvpOsx

El Mundo Today (@elmundotoday) 9 gener 2018

No obstant això, la publicació dirigida per Xavi Puig i Koke García ha assimilat el comunicat com una "persecució a la qual es veu sotmesa la llibertat d'expressió" i ha tornat a fer gala del seu bon humor en xarxes socials, compartint el comunicat d'Ana María amb un breu missatge que resa: "Si anem aa presó, si us plau, que sigui per això ".

no obstant això, l'acció de la magistrada -reputada al País Basc- no ha quedat aquí i un cop llegida la resposta del mitjà ha reafirmat que la intencionalitat del text publicat a la web és una cosa que hauran de "valorar els Tribunals de Justícia".

Finalment, el portal ha informat de la gravetat que requereix l'assumpte tot i ser "xocant i divertit". "Quina forma de procedir té qualsevol davant d'una amenaça o promesa d'actuació judicial per una persona que forma part del mateix sistema judicial?" comuniquen sentenciant que "només ens queda expressar públicament el nostre malestar" davant l'amenaçant correu rebut.