Quantcast

Rato veu "possible" que Ciutadans doni el 'sorpasso' al PP en les pròximes eleccions

L'exvicepresident del Govern i exdirigent del PP Rodrigo Rato va afirmar aquest dimecres que és perfectament possible, ja que "ho veiem tots", que Ciutadans doni el 'sorpasso' al partit de Mariano Rajoy a les properes eleccions generals i ha advertit que "és un risc que percep aparentment la mateixa direcció" del partit.

En una entrevista a la Cadena COPE recollida per Servimedia, Rato no va voler fer valoracions polítiques sobre la que durant tres dècades va ser la seva formació però es va mostrar clar sobre la possibilitat que Ciutadans endavant al Partit Popular en properes convocatòries electorals, com acaba de succeir a Catalunya en els comicis del 21-d.

"És un risc que el percep aparentment la mateixa direcció del PP . Ja hi ha hagut símptomes: les europees, les municipals, la segona volta de les generals … ", va dir qui en 2003 semblava el favorit per succeir en el Partit Popular de José María Aznar, qui finalment va escollir a Mar iano Rajoy.

Rato va adduir que a Espanya hi ha "un fenomen en el centredreta" de moviment de vots entre dos partits i les últimes eleccions mostren un auge de Ciutadans en detriment del PP. Ha apuntat que aquest transvasament entre formacions de dretes ja "ho hem vist a França" amb l'auge d'Emanuele Macron, que en pocs mesos va aconseguir desbancar els republicans de Nicolás Sarkozy i arribar a la Presidència de la República.

Ha indicat que "al centre esquerra pot ser més gran" aquesta tendència, a la vista de l'escassa diferència en vots i escons entre PSOE i Units Podem en les dues últimes eleccions generals.

a més, Rato va llançar una crítica encoberta a l'estratègia política de Mariano Rajoy al capdavant del PP i del Govern en afirmar que "la teoria que em van a votar perquè és inevitable funciona una estoneta", perquè "la gent no vol partit burocràtics i avorrits".