Quantcast

BBVA estima que el creixement de les vendes es reduirà a la meitat el 2018, afectades per Catalunya

BBVA Research estima que 2017 va concloure amb un creixement de la demanda immobiliària al voltant del 12% i que el 2018 el creixement es reduirà al 6%, fins a arribar a les 550.000 transaccions.

En un informe sobre l' sector immobiliari, el departament d'estudis de BBVA conclou que la incertesa derivada dels esdeveniments polítics a Catalunya i unes dades recents alguna cosa pitjor al que s'esperava influiran en l'evolució del mercat.

quant a la revaloració de la habitatge, calcula que, de mitjana anual, serà del 2,5% i del 4,9% el 2017 i 2018, respectivament.

Sobre l'activitat constructora, s'espera que estigui compassada amb la demanda, la qual cosa projecta un creixement de visats al voltant del 20% cada any.

Aquest estudi estima també que el 2017 el sector ha estat el responsable del 11,2% del creixement del PIB i que, el 2018, tot i la alentiment, torni a ser un dels components que exhibeixi major creixement.

"Si no hi coneix r les dades de l'últim trimestre, podria dir-se que el balanç per al sector el 2017 ha estat positiu, gràcies als bons fonaments en què continua assentat el segment residencial ", afegeix.

Pel que fa a Catalunya, assenyala que, en un sector àmpliament regulat, com l'immobiliari, qualsevol focus d'incertesa afecta els demandants, que podrien postergar les seves compres, ja productors, modificant les seves decisions d'inversió i de posada en marxa de nous projectes.

< p> per això, adverteix que la incertesa derivada de la situació política a Catalunya no beneficiarà al sector immobiliari nacional ni, sobretot, al català.

Fins al moment, s'estima que l'economia catalana creixi per sota de la mitjana en 2018, el que repercutirà directament en la demanda residencial domèstica.

Així mateix, alerta que "la incertesa al voltant de la política econòmica tampoc afavoreix a la demanda forana, i en una regió en el qual el 16% de habitatges venuts les compren estrangers (més del 30% a Girona), una desacceleració d'aquest segment pot deixar-se notar en el mercat ".