Quantcast

Madrid | Detingut un jove per assetjar diverses persones a les xarxes socials

La Policia Nacional ha detingut a Madrid a un jove per assetjar diverses persones amb " incessants missatges" a les xarxes socials i mitjançant trucades telefòniques. Se li imputen els delictes d'usurpació d'estat civil i assetjament.

Segons ha informat la Policia , el 'modus operandi' de l'assetjador es va repetir ininterrompudament des de 2012 i consistia en la creació de p erfiles falsos suplantant la identitat de persones relacionades amb el món de la moda i l'espectacle per contactar amb gent d'aquest món i guanyar-se la seva confiança .

per a això, es valia de " tècniques d'enginyeria sòcia l" i " àrdues tasques de monitorizació n" per extreure informació dels perfils de les seves víctimes i posseir dades de les persones a les que assetjava, obtenint algunes dades que ni tan sols eren públics.

Una vegada que les seves víctimes li descobrien i li bloquejaven començava un " setge incessant "a través de correus electrònics , missatges de text i de WhatsApp i fins i tot trucades telefòniques a elles ia persones del seu entorn.

Després de l'anàlisi de desenes de perfils fal sos de dues xarxes socials, comptes de correu electrònic i números de telèfon utilitzats per l'assetjador, els agents el van identificar i el van detenir . En el registre del seu domicili els investigadors van intervenir un disc dur, dos telèfons mòbils i una targeta SIM.