Quantcast

La taula periòdica, a prop de sumar una nova fila per primera vegada en la història

El món de la Química està a punt de presenciar un fet sense precedents. Un grup de científics japonesos ha iniciat un ambiciós projecte que té com a objectiu donar amb l'element 119 de la taula periòdica.

Hydeto Enyo , físic líder de l'expedició, ha afirmat que el nou element "mai ha estat creat a la història de l'univers" . Encara que encara està en procés de creació , el nou troballa tindrà el nom de ununenni i estrenarà la vuitena fila de la taula.

Així, el < b> ununenni -nom extret del llatí: un un nou- ocuparà l'últim lloc de la primera fila, just a la dreta del franci.

Segons informa ' el País ', Enyo ha confessat que esperen trobar en element en tan sols uns anys . "Ja hem començat la cacera, tot i que encara estem en una fase molt preliminar" , afirma en reconèixer que el projecte s'ha iniciat.

Tot i això, el projecte encara compta amb diverses incerteses . La complexitat és enorme i els intents previs van fracassar: Un laboratori de Darmstadt (Alemanya) va intentar trobar-lo el 2012 combinant titani (22) i berkeli (97) sense èxit.

Pel que fa als elements escollits, Enyo confirma que encara no tenen clar que barreja faran servir. "Encara no sabem quin tipus de combinació ni objectius escollir" , ha afirmat el líder del projecte.