Quantcast

Rato creu que la causa de l'Audiència Nacional sobre Bankia introdueix "més ombres que llums sobre la succeït"

Rodrigo Rato, exvicepresident econòmic del Govern, expresident de Bankia i exdirector gerent del Fons Monetari Internacional (FMI), ha afirmat avui que la causa judicial a l'Audiència Nacional sobre l'entitat nacionalitzada introdueix "més ombres que llums sobre els fets" .

a la comissió d'investigació del Congrés dels Diputats sobre la crisi financera, va recordar que l'Audiència va decidir l'obertura de judici oral per presumpta estafa a inversors per la sortida a borsa de Bankia el juliol de 2011.

l'expresident de Bankia va assenyalar que va ser el Banc d'Espanya el que va determinar que Bancaixa havia de formar part del SIP (conegut com 'fusió freda') que va donar lloc a l'entitat.

A més, ha assenyalat que ni la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) ni el Banc d'Espanya han canviat el seu criteri sobre la veracitat dels comptes de Bankia i que l'entitat va complir "escrupolosament" les condicions del supervisor dels mercats. < / p >