Quantcast

El públic diari de Grandvalira per Nadal creix un 4%

El nombre d'esquiadors diaris que han visitat el domini de Grandvalira durant les vacances de Nadal ha augmentat gairebé un 4% respecte al mateix període de l'any passat. Aquesta temporada, del 23 de desembre del 2017 fins al 7 de gener del 2018, l'estació andorrana ha rebut una mitjana diària de 16.600 esquiadors, uns resultats similars als de l'afluència registrada la temporada pasada, malgrat haver patit dos dies amb condicions meteorològiques adverses. De fet, la mitjana diària de l'any passat va ser de 16.000 persones, entre el 23 de desembre del 2016 i el 8 de gener del 2017. Els dies de més afluència a Grandvalira han estat el 30 i el 31 de desembre i el 3 i 4 de gener. En total, durant els 16 dies d'aquest Nadal han passat per Grandvalira uns 265.600 visitants, mentre que durant les festes de l'any passat, que van durar 17 dies, se'n van sumar 272.000. La lleugera diferència ve marcada pel dia menys de vacances d'aquest any i pels dies de mal temps.

L'origen dels esquiadors que han visitat Grandvalira durant les festes ha estat principalment de destinacions de proximitat com Catalunya, Madrid, València i el sud de França, però també s'ha registrat un augment en el nombre d'usuaris d'altres destinacions més llunyanes com Regne Unit o Rússia. Grandvalira ha ofert durant tots aquests dies els sis sectors del domini oberts i enllaçats per pista.

Durant els dos últims dies, Grandvalira ha acumulat més de 75 centímetres de neu nova que fan que actualment l'estació disposi d'uns gruixos d'entre 40 i 110 centímetres de neu pols.