Quantcast

Les famílies espanyoles prefereixen la 'titulitis' per als seus fills i menyspreen la FP

Les famílies espanyoles segueixen "instal·lades a la titulitis" universitària i menyspreen la Formació Professional (FP), opció que només defensen per als seus fills el 10% dels pares, malgrat que aquest itinerari formatiu és, precisament, el que més està demandant i absorbeix el mercat laboral.

"Seguim instal·lats en la titulitis", va resumir el sociòleg i president de GAD 3, Narcís Michavila, en la presentació del Baròmetre de la Família elaborat per The Family Watch i que s'ha presentat aquest dilluns a Madrid. Segons les seves dades, el 75,9% de les famílies espanyoles volen que els seus fills vagi a la universitat i desestimen la FP.

"El mercat laboral, precisament, està demandant gent preparada en Formació Professional, els estudiants d'ara treballaran en feines que encara no existeixen i per als que es formarà en l'FP ", ha assegurat aquest expert en declaracions a la premsa.

els joves espanyols que es troben en programes de Formació Professional a penes representen el 12%, mentre que la mitjana de l'OCDE se situa en el 26%. Malgrat aquestes dades, resulta que els titulats per aquesta via compten amb una taxa d'ocupació del 74%, segons xifres de la pròpia OCDE.