Quantcast

Comiat multitudinari a mossèn Fortuny

Una multitud ha omplert l'església de Sant Esteve aquest dissabte a la tarda per acomiadar mossèn Blai Fortuny, que va ser rector de les parròquies d'Escaldes-Engordany i d'Andorra la Vella. La missa funeral ha estat oficiada per l'arquebisbe d'Urgell, Joan-Enric Vives, i l'arxipreste de les Valls, mossèn Sàrries, a més dels rectors i capellans de les diferents parròquies. Diverses autoritats també han assistit a l'ofici religiós.

L'organista titular del temple, Ignacio Ribas, ha interpretat la música durant l'acte religiós. Fortuny (Tremp, 3 de febrer del 1927 – Andorra, 5 de gener del 2018) ha mort amb gairebé 91 anys. Mossèn Fortuny va ser ordenat capellà el 1950 i va començar el seu sacerdoci en diferents pobles de la Cerdanya i, posterioment, de l'Alt Urgell. El 1959 va ser nomenat rector d'Ivars d'Urgell i consiliari diocesà de les branques adultes d'Acció catòlica. El 1969 va arribar a Andorra com a encarregat de la zona d'Escaldes-Engordany (encara pertanyent a Andorra), i el 1978, amb la creació de la parròquia, va passar a ser-ne el primer rector. El 1990 va ser nomenat rector d'Andorra la Vella i arxipreste de les Valls d'Andorra, un càrrec que va mantenir fins a la seva jubilació, el 1999.