Quantcast

La ANC proposa un Gobern mixt en què hi hagi consellers "a l'exili"

L'ANC (Assemblea Nacional Catalana), de la mà del seu portaveu, Enric Blanes, proposa formar un "govern mixt" en què s'incloguin "polítics a l'exili" donades les condicions < / span> "anòmales que poden exigir solucions singulars".

l'assemblea té un objectiu clar: " es garanteixi la unitat d'acció dels partidaris de la república i que hi hagi un govern fort i amb suports parlamentaris sòlids. El que hem vist des de 2012 és que sempre s'acaba produint un acord tot i la pressió política que pot haver-hi. També hi ha hagut diferències i rivalitat entre candidatures durant la campanya però creiem que hi haurà acord ".

També va parlar dels polítics que continuen a la presó, hores abans que es mantingués la presó per Oriol Junqueras: "Ens sembla una arbitrarietat molt greu que estiguin a la presó i estem esperançats que puguin sortir aviat perquè no hi ha causa", ha afegiu o. Per concloure, ha recalcat que el moviment independentista està " sempre disposat a la negociació " a més de valorar que "s'ha sol·licitat fins a 18 vegades que el referèndum fos acordat. La unilateralitat la veiem en el 155 que no s'ha consultat a la població catalana ", ha conclòs Blanes.

Mentrestant, idees contràries a l'activitat política catalana. D'una banda, Inés Acostades (Ciutadans) espera que els diputats a l'exili permetin "un canvi de majories al Parlament" i de l'altra, Sergi Sabrià (ERC) manté que l'únic pla és "que Puigdemont sigui president" després de mantenir- a la presó a Oriol Junqueras.