Quantcast

La Fiscalia veu "evident risc" que Junqueras segueixi promovent la rebel·lió contra l'Estat

La Fiscalia General de l'Estat va assegurar aquest dijous a través d'un comunicat que Oriol Junqueras ha de seguir a la presó perquè hi ha un "evident risc de reiteració delictiva", en referència a la rebel·lió i altres delictes dels quals s'acusa l'expresident català i altres dirigents independentistes.

en aquesta nota, el Ministeri Públic va explicar la posició que va mantenir aquest dijous al matí a la vista al Tribunal Suprem on la defensa de Junqueras va demanar la seva llibertat provisional, cosa a la qual es van oposar el fiscal i l'acció popular representada pel partit Vox.

Referent a això, la Fiscalia va explicar en el seu comunicat que no ha vist en Junqueras "cap renúncia a l'ús de vies il·legals per a la defensa del seu projecte polític ", en referència a la independència de Catalunya.

a més, el Ministeri Públic defensa" que hi ha un evident risc de reiteració delictiva "a Junqueras per la seva" absència d'un compromís amb la legalida d constitucional ".

" GREUS ENFRONTAMENTS "

El comunicat afegeix que hi ha" dades objectives indiciaris suficients "que acrediten la participació de Junqueras en els actes de presumpta rebel·lió i que va poder actuar "com a promotor i impulsor dels mateixos".

Se citen com a proves les "evidències documentals" que obren en la causa, com el document 'Enfocats 'i l'agenda confiscada a Josep Maria Jové, exsecretari general de la Conselleria d'Economia i Hisenda del Generalitat.

a aquestes proves la Fiscalia suma les "diverses manifestacions públiques" realitzades per Junqueras durant 2017, que "mostren que és un dels organitzadors dels fets investigats en aquesta causa, i un dels principals impulsors de les mobilitzacions socials dirigides a la celebració del referèndum de l'1 d'octubre, ia impedir l'actuació de les Forces de Seguretat de l'Estat per restaurar la legalitat constitucional, el que va suposar que es provoquessin grav és enfrontaments ".