Quantcast

L'advocat de Junqueras exalça la seva innocència i afirma que després de la seva declaració al Suprem "toca la llibertat"

L'advocat Andreu Van den Eynde, que porta la defensa d'Oriol Junqueras, va exalçar aquest dijous la innocència del seu client i ha dit que, després d'intervenir en la vista d'aquest matí al Tribunal Suprem per estudiar la seva petició de ser excarcerat, "toca la llibertat".

"està bé. amb les circumstàncies d'avui i amb el dret que li ha atorgat el Tribunal d'estar present, ell toca la llibertat. per tant, per a algú que està en una presó, dies com avui són dies d'abstracció del confinament i d'una situació molt precària ".

Van den Eynde s'ha pronunciat d'esta manera a les portes del Tribunal Suprem on aquest dijous es va desenvolupar la vista que estudia la petició d'excarceració mentre se segueix instruint la causa contra Junqueras per rebel·lió, sedició i altres delictes.

l'advocat del vicepresident de la Generalitat cessat va subratllar que el seu client és innocent perquè en tot moment ha defensat una política de "diàleg" i de "pacte", i no de "tàctica". Junqueras, va explicar, va sol·licitar davant el magistrat de l'Alt Tribunal Pablo Llarena estar en llibertat per poder representar els votants que van votar a ERC a les eleccions de desembre.

"El dia en què Junqueras hagi d'anar a Parlament, en el qual hagi d'efectuar una votació … en cada un d'aquests fets, els advocats anem a tutelar els drets de Junqueras i dels seus votants ", va defensar Van den Eynde.

en aquest sentit , ha informat que demanarà al jutge Llarena el canvi de presó per Junqueras a una presó de Catalunya si no decideix deixar-lo en llibertat. Així mateix, ha indicat que defensaran la innocència de Junqueras "en qualsevol fase" i "sigui on sigui".

"El polític està prenyant tot el discurs. La nostra línia és que no hem vingut a discutir de política, aquest no és el fòrum. Hem vingut a discutir del dret a la llibertat, del dret a estar amb els familiars, del dret a la representació política, i de la necessitat que aquesta col·lecció de drets pesi més que un risc incert d'explosió violenta, que és molt improbable ", ha tancat.