Quantcast

Fins a 10 graus més del normal a mig Espanya en vigílies de Reis

Els termòmetres de mig Espanya marcaran aquest dijous, en vigílies de l'arribada dels Reis Mags, entre 5 i 10 graus més del normal per aquesta època de l'any, en un altre dia d'hivern primaveral excepte al nord-est, on arribarà un front atlàntic carregat de pluja a la nit.

la predicció de l'Aemet, recollida per Servimedia, indica que aquest dijous continuarà la situació anticiclònica en la major part d'Espanya, amb predomini del temps estable i cel clar o poc ennuvolat en àmplies zones.

Les temperatures amb prou feines canviaran, però els seus valors seguiran sent anormalment alts en diverses zones. Així, els termòmetres arribaran a entre cinc i 10 graus més del que és habitual a tot el terç nord peninsular excepte Galícia, a més d'en la resta de les províncies mediterrànies, part del Sistema Central i mitjanies de les illes occidentals de les Canàries.

la capitals més caloroses seran Castellló de la Plana (25ºC), Alacant i Múrcia (24), València (23) i Girona, Las Palmas de Gran Canària, Màlaga i Tarragona (21), en tant que farà més fred a Conca i Sòria (11), i Burgos, Guadalajara i Madrid (12).

d'altra banda, el cel estarà molt ennuvolat o cobert al vessant atlàntic peninsular i plourà persistentment a la costa oest de Galícia , el que augmentarà en intensitat al final del dia pel nord-oest amb l'entrada d'un sistema frontal atlàntic.

També són probables precipitacions febles, ocasionals i disperses en punts de la Meseta Nord, el Cantàbric occidental i, amb menor probabilitat, al Sistema Central i el Sistema Ib Numèric.

Finalment, aquest dijous bufaran verns a Canàries i vent de component oest a la resta del país, que serà fort o amb intervals de fort en el litoral de Galícia i la Serralada Cantàbrica occidental.