Quantcast

Rajoy creu que les xifres d'atur "reconforten" i "han d'estimular" als emprenedors

El president del Govern, Mariano Rajoy, ha afirmat aquest dimecres que les dades d'atur corresponents al mes de desembre "reconforten i estimulen" i ha subratllat que "han d'estimular" als que "creen benestar, ocupació i riquesa: els emprenedors".

Així es va pronunciar el cap de l'Executiu durant l'acte de posada en servei de les obres d'ampliació de capacitat de l'AP-9 a Santiago de Compostel·la.

durant la seva intervenció, Rajoy va valorar les dades d'atur corresponents al mes de desembre coneguts avui, que mostren que en aquest mes el nombre d'aturats registrats a les oficines dels Serveis Públics d'Ocupació d'Espanya va baixar en 61.500 persones en relació amb el mes anterior, de manera que la xifra total d'aturats registrats se situa en 3.412.781, el nivell més baix dels últims vuit anys en un mes de desembre. D'aquesta manera, l'any 2017 va finalitzar amb una baixada de 290.193 persones aturades.

El president del Govern va comentar que aquestes dades "reconforten i estimulen" i va dir que "han d'estimular" a aquells actors econòmics que "creen benestar, ocupació i riquesa: els emprenedors ".

Al seu torn, va celebrar que la Seguretat Social va finalitzar 2017 amb un augment interanual de 611.146 ocupats (3,42%), la xifra més alta des de 2005, any que es va veure afectat per la regularització extraordinària de treballadors estrangers. D'aquesta manera, el sistema acaba l'any amb 18.460.201 ocupats, el segon millor dada des de desembre de 2008.

També va destacar que 2017 va ser el millor any en creació de llocs de treball indefinits i ha subratllat que s'ha recuperat "més del 70%" dels llocs de treball perduts durant la crisi econòmics.

Per això, ha dit que "si es fan les coses amb sentit comú" es podrà aconseguir l'objectiu de comptar amb 20 milions d' espanyols treballant en 2019. d'aquesta manera, segons Rajoy, augmentarà la recaptació de les administracions i es podrà "atendre millor els grans serveis públics que importen a la gent": la sanitat, l'educació, els serveis socials i les infraestructures.