Quantcast

Báñez considera que l'atur podria seguir baixant fins situar-se per sota del seu mínim històric del 8%

La ministra d'Ocupació i Seguretat Social, Fátima Báñez, va afirmar aquest dimecres que l'atur a Espanya podria seguir baixant en els propers anys, fins a situar per sota del seu mínim històric del 8%, així com arribar a superar el 70% d'ocupació.

En declaracions a la COPE recollides per Servimedia, Báñez es va mostrar optimista i satisfeta amb les últimes dades d'atur publicades aquest dimecres. Així, la ministra ha considerat "molt probable" que si Espanya continua creixent per sobre del 2,5% es puguin crear 500.000 llocs de treball nous a l'any, fins arribar als 20 milions d'ocupats, "que és el nostre horitzó".

En aquest sentit, Báñez ha afirmat que el creixement de la xifra d'ocupats "ens omple d'esperança i anima les persones que segueixen buscant feina", a més d'assenyalar que "és bona notícia per a les nostres pensions".

d'altra banda, la titular d'Ocupació ha lamentat que el conflicte català hagi estat un fre per a l'economia, en assenyalar que "al mateix temps que l'any passat es creaven 11.000 llocs de treball a Catalunya, aquest any s'han destruït 2.000" . "Si no haguéssim tingut aquest problema les dades d'atur haguessin estat millors", va dir sobre això.