Quantcast

El Consell Europeu lamenta que el Govern hagi omès les seves recomanacions per a la lluita anticorrupció

El Consell d'Europa ha comunicat que el govern espanyol no ha fet cas a les mesures que va proposar per lluitar contra la corrupció. De les onze mesures comentades, quatre han estat completament omeses i les altres set han estat executades de forma parcial.

L'organisme ha estat publicat a través de l'informe del Grup d'Estats contra la Corrupció del Consell d'Europa ( GRECO) i el Govern ha respost que "no és possible que el Govern dicti ordres o recomanacions sobre un cas a la Fiscalia General" .

tot i que el Consell ha tingut en compte el període d'inestabilitat que van suposar les eleccions generals de 2015 i 2016, creu que ja és hora d'actuar, segons recull eldiario.es.

el GRECO, que valora de manera positiva els canvis al CGPJ i el funcionament de la Fiscalia Anticorrupció encara que advoca per més independència, advoca per canvis en la legislació del Parlament que restringeixi la compatibilitat laboral dels diputats.

"Les autoritats polítiques no han d'estar involucrades en cap etapa del procés de selecció ", comenta l'organisme a afegint que "la manca de desenvolupament legislatiu algun per establir criteris objectius i requeriments d'avaluació per als alts càrrecs judicials" .

Així, algunes de les mesures en què incideix el GRECO són la regulació de reunions entre càrrecs polítics i lobbys, la presència d'un codi de conducta intern al Parlament que reguli la declaració de béns i regals -entre altres aspectes- o la total imparcialitat de la Fiscalia.