Quantcast

El Consell d'Europa demana més esforç a Espanya en la seva lluita contra la corrupció

Nou estirada d'orelles a Espanya en la seva lluita contra la corrupció. Aquest cop del Grup d'Estats contra la Corrupció (GRECO), estament dependent del Consell d'Europa, ha estat l'encarregat d'advertir de la manca del compliment de les seves recomanacions per a la lluita contra la corrupció. Únicament, compleixen set dels onze punts establerts, i alguns, de manera parcial.

Entre aquests punts que no es compleixen, ressalten que els parlamentaris han de declarar els regals i viatges < / b> que realitzen i que les comunicacions entre el fiscal general i el Govern han de "transparents" i "per escrit".

tot i les crítiques realitzades al Govern espanyol, els felicita per incloure, en el seu pla de reforma del sistema judicial, algunes recomanacions proposades pel Consell d'Europa.

Espanya tindrà fins al 31 de desembre de 2018, per informar de les accions dutes a terme per millorar la prevenció de la corrupció en el poder legislatiu i el judicial.