Quantcast

L'Ajuntament de Madrid nega que hi hagi 'drag queens' a la Cavalcada i promet respecte a les tradicions

El regidor president dels districtes de Pont i Vila de Vallecas, Francisco Pérez, ha desmentit aquest dimarts que la Cavalcada de Reis del primer d'ells vagi a incloure una carrossa de 'drag queens' i ha assegurat que la Junta Municipal ha donat " totes les indicacions pertinents "a l'entitat LGTB Orgull Vallekano, que nolieja la carrossa, perquè" la decoració i el vestuari siguin respectuosos "amb la tradició de l'esdeveniment.

Pérez va sortir així al pas de la polèmica generada per la inclusió d'una carrossa d'aquesta entitat, que participa a la Taula de la Igualtat de Pont de Vallecas, a la Cavalcada de Reis del districte el proper divendres 5; un esdeveniment del que va dir ser conscient que té "una tradició molt arrelada" al barri, per la qual cosa "l'organització té una especial cura en el respecte a les tradicions i els sentiments infantils".

El regidor va defensar la participació de la Taula d'Igualtat a la Cavalcada com "un factor de normalització i expressió de la diversitat de la nostra societat", però ha puntualitzat que es tracta d ' "una carrossa més" de les 16 que desfilaran, pertanyents a 23 col·lectius, i va voler "desmentir rotundament" la participació d'una carrossa de 'drag queens'.

Finalment, va garantir: "la Taula és conscient del seu caràcter infantil (el de la Cavalcada) i el que es representa. Per això la Junta Municipal ha fet totes les indicacions pertinents perquè la decoració i el vestuari siguin respectuosos amb la Cavalcada ".

Pérez va afegir com a aspecte col·lateral que, des de 2015, a un dels Reis Mags de la Cavalcada de Pont de Vallecas li representa una dona, usuària dels serveis socials del districte, "sense que això hagi generat cap polèmica"