Quantcast

CM.- Naudí deixa el càrrec de secretària d'Estat un cop impulsada la reforma de competències i tranferències

El Govern ha acordat aquest dimecres el cessament de la secretària d’Estat de Relacions Institucionals, Consol Naudí. Aquest acord tindrà efectes a partir del 31 de desembre. Tal com ha recordat el ministre portaveu, Jordi Cinca, quan Naudí va prendre possessió del càrrec, el 2016, va ser amb la intenció d’impulsar la reforma de les competències i les transferències i, tal com havia acordat amb el cap de Govern, Toni Martí, un cop assolit aquest objectiu, retorna a la seva plaça al departament d’Agricultura.

Cinca ha volgut expressar l’agraïment a Naudí, pel seu “sentit d’estat envejable” i ha destacat que la seva feina ha culminat “amb una reforma exitosa” ja que havia estat llargament reclamada i, en canvi, havia costat de materialitzar. Cinca ha emfasitzat, precisament, aquest èxit de les negociacions malgrat que la reforma hagi estat portada al davant del Tribunal Constitucional per part dels consellers del PS, d’SDP i pels liberals Jordi Gallardo i Ferran Costa. En aquest sentit, el ministre portaveu ha subratllat el “consens” aconseguit amb els comuns i ha conclòs afirmant que l'arribada del text al Constitucional “no devalua” el fet que “globalment” les lleis “suposen un avenç significatiu”, tenint en compte que “calia” adaptar-les.