Quantcast

Bankia i els sindicats es reuneixen dijous per seguir negociant l'ajust de plantilla per la fusió amb BMN

La reunió s'emmarca en el període informal de consultes . En l'última trobada, l'entitat va traslladar als sindicats qu i manté la proposta de dur a terme una reducció de plantilla que afectarà 2.510 empleats , el que suposa al voltant d'un 15% dels treballadors de l'entitat que sorgeix de la unió dels dos bancs .

a més, en aquesta trobada l'entitat va plantejar tres tipus d'actuacions . D'una banda, que els empleats amb 57 anys o més que es vegin afectats rebin un percentatge a determinar del salari brut total com a indemnització fins als 61 anys , i que se segueixi aplicant el conveni especial subscrit per l'entitat amb la Seguretat Social fins els 63 anys .

d'altra banda, els menors de 57 anys rebrien la indemnització de dies per any treballat i amb un límit de mensualitats a determinar , a més de diversos plusos.

a aquests dos programes, se suma un tercer en què es plantegen indemnitzacions per mobilitat geogràfica a partir dels 80 quilòmetres .

El 2 de gener s'iniciaran les negociacions entre l'entitat i els sindicats de manera formal. Llavors, s'obrirà el termini d'un mes, segons recull la legislació, per arribar a un acord d'ajust de plantilla.