Quantcast

Carles Puigdemont: "La república catalana ha guanyat a la monarquia del 155"

L'expresident de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha assegurat des de Brussel·les que "la república catalana ha guanyat a la monarquia del 155", després dels resultats electorals que s'han conegut aquesta nit. Tot i la victòria de Ciutadans en nombre de vots i escons, la veritat és que els independentistes seguiran tenint majoria absoluta al Parlament.

Puigdemont, que ha reconegut que "hi ha una majoria a Catalunya que demana un referèndum", ha criticat que "eren unes eleccions preparades perquè les guanyés l'unionisme, i només han aconseguit una redistribució del seu pes, perquè la majoria absoluta de l'independentisme continua intacta ".

l'expresident considera que" l a situació urgeix una rectificació de molta gent, començant pel Govern espanyol. Molta gent a qui ha fet mal "i ha exigit la" restitució del Govern legítim i que els presos surtin de la presó ".

" els catalans demanem, i ens ho hem guanyat aquesta nit, el dret a ser escoltats ", ha conclòs.