Quantcast

La premsa internacional es fa ressò de la majoria independentista en les seves portades

L'obtenció de la majoria absoluta dels partits independentistes a les eleccions d'aquest dijous al Parlament de Catalunya està fent forat a poc a poc en els mitjans de comunicació internacionals.

A Bèlgica, país on l'expresident de la Generalitat Carles Puigdemont es troba actualment, 'Le Soir' informa: “els independentistes lleugerament al capdavant, segons uns resultats gairebé definitius“.

Des del Regne Unit, la BBC afirma que “els partits separatistes obtenen la majoria amb l'escrutini gairebé conclòs“. Per la seva banda, 'The Guardian' subratlla que “els partits secessionistes obtenen la majoria, amb el 90% dels vots“, mentre que 'The Independent' argüeix que “els partits independentistes obtenen una lleugera majoria”.

A França 'Le Monde' afirma: “Curta majoria per als independentistes. En un escrutini marcat per Cs, els tres partits independentistes poden conformar una majoria al Parlament regional“; 'Le Figaro' titula: “els independentistes cap a la majoria absoluta”. També 'Libération' informa: “cap a una majoria independentista”.

Itàlia també s'interessa pel resultat de les eleccions a Catalunya. 'La Reppublica' obre amb el següent titular: “Majoria independentista però Cs s'erigeix en el primer partit“. Al seu torn, 'Corriere della Sera' titula “el rescat dels autonomistes. Els independentistes aconsegueixen la majoria absoluta”.