Quantcast

Interceptats 1.100 quilos de cocaïna de gran puresa al port de València

Una operació conjunta de la Policia Nacional , la Guàrdia Civil i la Agència Tributària ha permès intervenir 1.100 quilograms de cocaïna de gran puresa en el port de València, tot i que encara no s'han produït detencions en relació amb aquesta troballa.

Segons ha informat la policia, l'estupefaent, distribuït en pastilles de més d'un quilo de pes per unitat, va ser descobert en el interior de dos contenidors que havien estat descarregats al moll.

la troballa de la droga es va produir després que a la matinada de diumenge passat arribés al port de València un vaixell procedent d'Oakland (EUA ), que va començar a descarregar contenidors hores després sota la supervisió de diferents funcionaris.

En el mateix instant de la descàrrega, a peu de moll, es va procedir a una selecció minuciosa de diversos contenidors que, segons el parer de els investigadors, reunien un perfil de risc alt de contaminació de cocaïna pel coneixement do mètode del 'rip-off' o 'ganxo perdut'.

80% DE PURESA

Aquest sistema consisteix en introduir la droga en els contenidors en els molls o terminals dels ports comercials del país de partida dels vaixells, fins i tot a bord dels vaixells mercants, sense coneixement dels propietaris de la mercaderia legal declarada. Ni l'exportador en origen ni l'importador en destí saben res de la droga que ha estat col·locada pels narcos a l'interior dels seus contenidors.

En dos dels contenidors seleccionats, es trobaven 703 pastilles de cocaïna en un i 415 en un altre, en total 1.118 pastilles, amb un pes que pot sobrepassar àmpliament aquesta xifra en quilograms, ja que cada pastilla supera al seu torn els 1.000 grams de pes de mitjana.

La Policia ha destacat que es tracta d'una cocaïna de gran puresa que serà analitzada en els pròxims dies pel Servei de Sanitat de la Delegació de Govern , i que podria superar el 80% de grau de puresa.