Quantcast

Maragall diu que "tothom reconeix" a Puigdemont i no tindrà "cap problema" si torna a Catalunya

El número 13 de la candidatura d'ERC, Ernest Maragall, ha opinat aquest dilluns al 'Fòrum Europa. Tribuna Catalunya 'que el president cessat de la Generalitat, Carles Puigdemont, no tindrà "cap problema" si decideix tornar a Catalunya abans del 21 de desembre, dia de les eleccions autonòmiques, perquè "tot el món li reconeix ".

Maragall va fer aquestes consideracions en l'esmentat fòrum informatiu organitzat per Nova Economia Fòrum a Barcelona, ??després de ser preguntat per la possibilitat que Puigdemont, que està a Brussel·les (Bèlgica ) en aquest moment, pugui tornar a Catalunya aquesta mateixa setmana amb el propòsit de donar un cop d'efecte de cara als comicis del 21-d.

Després de recordar que Puigdemont va prendre amb el seu equip la decisió d'anar a Brussel·les, va sentenciar que "ningú ha discutit la legitimitat d'una institució que avui està a l'exili" . "Si Puigdemont tornés, no crec que tingués cap problema perquè tothom li reconeix" , va argüir.

En qualsevol cas, ha considerat que caldria preguntar a l'Estat, "que sembla ser una força de la naturalesa" , com pensa tractar a "un president elegit democràticament i al qual ha obligat que es fora" en el cas que decideixi tornar. < / p>

quant a si va ser encertada la decisió que ERC i el PDeCat concorregueren per separat en aquestes eleccions, ha reconegut que "la resposta no la sabrem mai" . Tot i això, ha apuntat que l'experiència demoscòpica aconsellava que les dues formacions presentessin les seves pròpies llistes per fer forts els seus respectius projectes.