Quantcast

El jutge Llarena crida a declarar de nou a Forn i als 'Jordis' l'11 de gener

El jutge del Tribunal Suprem Pablo Llarena ha citat a declarar en qualitat d'investigats per al pròxim 11 de gener, a partir de les 9.30 hores, a l'exconseller català d'Interior Joaquim Forn i als responsables de ANC, Jordi Sànchez, i Òmnium cultural, Jordi Cuixart, en resposta a la sol·licitud que els tres li havien fet.

El magistrat va rebutjar aquest dijous la petició del número dos de Junts per Catalunya, Jordi Sànchez, per fer campanya en els dies previs a les eleccions del 21 de desembre. No autoritzarà permisos perquè pugui sortir a participar en actes electorals i el contacte amb mitjans de comunicació i accés a Internet es limitarà als que contempla el règim ordinari de la presó.

La Junta Electoral Central va deixar en mans del jutge del Tribunal Suprem Pablo Llarena la decisió sobre la participació en la campanya electoral catalana dels candidats de Junts per Catalunya Jordi Sànchez i Joaquim Forn, als quals manté a la presó preventiva acusats de delictes de sedició i rebel·lió.

El magistrat, que instrueix la causa per rebel·lió contra els antics membres del Govern català i els presidents de ANC i Òmnium Cultural, va acordar mantenir a la presó Sànchez, l'exvicepresident de la Generalitat Oriol Junqueras, l'exconseller d'Interior Joaquim Forn i al president d'Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, el passat 4 de desembre.

En la seva resolució, el magistrat recorda que va adoptar la mesura de presó pel risc de obstrucció a la investigació i de fugida o per la possibilitat que Sànchez pogués impulsar mobilitzacions públiques violències, semblants a les que ja es van produir els dies 20 i 21 d'octubre durant el registre del departament d'Economia.