Quantcast

Trump vol tornar a la Lluna, 45 anys després

El mandatari nord-americà, Donald Trump, ha reactivat aquest dilluns una nova estratègia espacial que té com a objectiu tornar a enviar homes a la Lluna, i fins i tot s'ha proposat arribar a Mart.

Aquest anunci s'ha produït exactament 45 anys després de l'última vegada que un astronauta trepitgés el satèl·lit el 1972. De moment, no s'han detallat ni terminis ni el pressupost destinat per a la missió.

“No només plantarem la nostra bandera i deixarem la nostra empremta sinó que establirem les bases per a una eventual missió a Mart. I potser, algun dia, a molts més mons més enllà”, va assegurar el president nord-americà en un acte celebrat a la Casa Blanca.

La Directiva de la Política Espacial té com a objectiu tornar a dur astronautes nord-americans a la Lluna per a una “exploració i utilització a llarg termini“, i també a perseguir l'exploració humana” de Mart i la resta del sistema solar, tal com informa 'El País'.

Al seu torn, aquest document insta la col·laboració entre els EUA i altres països, sense detallar quins, per enviar astronautes a la Lluna i “desenvolupar la tècnica i els mitjans” necessaris per a una exploració humana de Mart i altres planetes. Per a això, la Directiva de Política Espacial promourà incentius per a la cooperació amb la indústria privada.