Quantcast

Detingut un home per agredir la seva gossa

La policia ha detingut, durant la setmana passada, 27 persones per cometre diversos delictes. Una d'elles és un jove de 24 anys, resident a Sant Julià de Lòria, que hauria agredit de forma violenta la seva gossa. L'home ha estat detingut com a presumpte autor d'un delicte de maltractament d'animals. La detenció va tenir lloc el dimarts passat, cap a un quart de tres de la tarda. Segons ha confirmat la policia, uns veïns van veure com l'home pegava l'animal al carrer i van avisar una patrulla. Els agents van verificar que la gossa presentava ferides, la van portar al veterinari i l'home va ser detingut. El cas està ara en mans de la justícia. L'animal, una jove pastora malinois, es troba ara en custòdia judicial a la gossera nacional. L'article 297 del Codi Penal estableix que “el qui maltracti amb crueltat un animal ha de ser castigat amb pena de presó fins a un any i multa fins a 6.000 euros”. Actualment, també continua en custòdia judicial un cadell de buldog francès que va ser agredit pel seu propietari a la via pública. A l'animal li han quedat seqüeles de gravetat.

D'altra banda, divendres passat, dia 8, un jove de 18 anys, resident, va ser detingut a les 5.45 hores a Andorra la Vella com a presumpte autor dels delictes contra la llibertat (amenaces), contra funció pública (resistència i desobediència) i contra l'honor (injúries) a agents de l'autoritat. La patrulla interventora va observar que hi havia una forta discussió en un grup de joves, els va interpel·lar per intentar calmar els ànims, però el detingut va mostrar un tracte hostil i injuriós, i va amenaçar els agents.

Aquest diumenge, dia 10, la policia ha detingut un home no resident de 31 anys, com a presumpte autor d'un delicte contra la funció publica. L'home presentava un important estat d'embriaguesa i va explicar que s'havia discutit amb la seva parella (que no es trobava al lloc dels fets). Els agents van acompanyar l'home fins a l'establiment hoteler on es trobava allotjat, però en un moment donat els va intentar agredir i es va mostrar irrespectuós i, per tant, va ser detingut.

Una altra detenció destacada ha estat la d'un home no resident de 25 anys que conduïa de matinada amb una taxa d'alcoholèmia d'1,28 g/l. L'home portava a sobre 0,2 grams de cocaïna, producte que va admetre haver consumit abans del control policial, 9,2 grams de marihuana i 0,2 grams d'haixix. La patrulla policial va aturar el vehicle després d'observar que el conductor feia una maniobra per evitar-la. A més d'aquesta detenció, disset persones més han estat detingudes per delictes contra la seguretat del trànsit, en tots els casos per conduir sota els efectes de l'alcohol.

També hi ha hagut quatre detinguts, en aquest cas tots no residents, que intentaven accedir al Principat amb turisme per les dues fronteres amb diversos estupefaents. En un dels casos, el gos ensinistrat per aquests temes va detectar la droga (0,4 gramns de cocaïna) amagada a la zona genital de l'home.

Finalment, dos homes més han estat detinguts per crebantar una ordre de suspensió del carnet de conduir i per desobeir una ordre d'expulsió governativa.